Wim van Kester, algeheel clubkampioen libre 2017

Auteur

Paul Drummen

Geplaatst op

5 juni 2017

Aantal keer gelezen

(167)

Vrijdagmiddag 2 juni druppelden de zes deelnemers tegen 13.00 u. de biljartzaal binnen. Johan v.d. Baard opende de bijeenkomst en vertelde o.a. welke drie personen in poule A zaten en wie in poule B.

Klokslag 13.00 u gaven Wijnand en Paul elkaar de hand en begonnen o.l.v. Arnold aan een stevige partij. Paul (86) kwam uiteindelijk 4 car. te kort en Wijnand (35) had 2 punten verdiend.

Op de tweede tafel bond Harry Strik (39) de strijd aan met Piet v. Scheijndel (37). Harry toonde geen medelijden en Piet kreeg de onwillige ballen maar niet onder controle. Hij kwam 11 car. te kort.

Jan v.d. Bosch (29) ging op tafel 1 spelen tegen Paul. Voor Jan was het zijn eerste partij en Paul was al aardig ingespeeld. Dat zou je niet zeggen: beiden maakten er een potje van! Er bleef totaal niets liggen en na 49 (!) beurten ‘vierde’ Paul de overwinning. Jan kwam er slechts 4 te kort.

Op tafel 2 ging Piet tegen de zeer gemotiveerde Wim van Kester (21) van start. Na een weifelend begin begon de machine lekker voor Wim te lopen. In 20 brt was Wim klaar, Piet hulpeloos achterlatend.

Even later kon Wim de strijd aangaan met Harry. Harry begon met de acquitstoot te missen. Meteen deelde Wim een dreun uit, die Harry niet meer te boven kwam. Hij maakte een serie van 8 en 17 beurten later was deze partij afgelopen. Wim was in ieder geval finalist, maar wie zou poulewinnaar worden van de laatste partij op tafel 1?

Jan en Wijnand trokken ten strijde.   Jan maakte een serie van 7, Wijnand liet zich niet kennen en zette er 5 tegenover. Na 14 beurten was de stand 17 – 17. Op het einde van de wedstrijd sloeg Jan stevig toe en toonde na 27 beurten een brede glimlach.

Jan deelde de organisatie mede dat hij echt moest stoppen. Hij zat in een heel drukke periode op de zaak en ze hadden hem op het werk hard nodig. Heel vervelend natuurlijk voor hem en voor de verdere organisatie. Na goed overleg met de andere deelnemers besloot de toernooicommissie alleen nog de finale door te laten gaan.

De finale tussen Wim van Kester en Wijnand verliep niet soepeltjes voor Wijnand. Hier speelde hij beslist niet zijn beste partij. Moeizaam maakte hij er af en toe 1 en Wim, bijgestaan door zijn vrouw en een camera, tikte 2, 4, 3 en weer 4 car. aan de lopende band. Na 20 beurten mocht hij zich algemeen libre kampioen 2017 noemen. Op de tweede plaats dus Wijnand. Knap gedaan! 3e werd Harry Strik, 4e Jan v.d. Bosch, 5e Paul Drummen en 6e Piet van Scheijndel (2).

Het was een heel gezellig toernooi met veel hittebestendige arbiters en schrijvers en met een terechte eindoverwinnaar.

De toernooicommissie

De libre_clubkampioenen 2017

sponsorsponsorsponsorsponsorsponsorsponsorsponsorsponsorsponsorsponsor
Inloggen — Website door Ivaldi.nl