Een simpel rekensommetje

Auteur

Ronald Rost van Tonningen

Geplaatst op

1 april 2018

Aantal keer gelezen

435

Als je normaal gesproken 5 velden tot je beschikking hebt en de gemeente gaat veld 2 “renoveren I(volgens mij niet zo zeer het veld als meer alles erom heen) dan ben je 20% van je veldcapaciteit kwijt. Dat is simpel. Ook simpel blijft de rekensom als je het aantal wedstrijden nu niet meer over 5 maar over 4 velden kan spreiden. Iedereen met gezond verstand, een zakjapanner (lees rekenmachine uit Japan) of zijn telefoon met calculator functie kan uitrekenen dat de doorlooptijd van de wedstrijden groter wordt. En dat betekent evenzoveel dat er dus wedstrijden zullen zijn die later zullen beginnen dan we gewend zijn.

Er waren natuurlijk al wedstrijden die soms de klok van 17.00 uur haalden. Voor zaterdag 14 april a.s. staat er al eentje voor 17.30 uur. En mijn gevoel zegt me dat de komende maanden dit meer regelmaat dan uitzondering wordt. Gelukkig is dit voor kortere tijd en kunnen we ons zeker in het nieuwe seizoen verheugen op een veld dat ook meer veiligheid biedt voor spelers en publiek.

Dat betekent echter ook dat het zoeken van scheidsrechters met name voor de late momenten interessant en uitdagend wordt. Ik zou dan ook iedere scheidsrechter willen oproepen de komende maanden even de tanden op elkaar te zetten en het late tijdstip meer als een vastgesteld gegeven te zien. We kunnen daar allemaal iets van vinden, maar ploegen moeten ook later aan de bak, de weekdienst krijgt ook te maken met verlengde openstellingstijden, velen gaan het voelen.

Mijn verzoek is dan ook om hier professioneel  mee om te gaan. Doen we dat niet, dan gaan ploegen die later op de dag spelen bijna zeker zonder scheidsrechter staan. En dat is naar mijn idee een degradatie van de kwaliteit die TOGB voorstaat.

Ik reken op ieders welwillende medewerking.

Met vriendelijke groet,

Ronald Rost van Tonningen; coördinator scheidsrechters

mobiel: 06 5316 7386

sponsorsponsorsponsorsponsorsponsorsponsorsponsorsponsorsponsorsponsor
Inloggen — Website door Ivaldi.nl