Scheidsrechters zaterdag 21 april 2018

Auteur

Ronald Rost van Tonningen

Geplaatst op

14 april 2018

Aantal keer gelezen

66

Voor zaterdag 21 april 2018 zijn onderstaande scheidsrechters ingedeeld:

Adam Boujada, Davey Stijger, Davy van der Biessen, Deveney Sonneveld, Dylano Struyck, Hugo Pieplenbosch, Jack van Schieveen, Jordy de Vogel, Levi de Roode, Luke Hermes, Marc Twaalfhoven, Niels van Heeswijk, Noah Biemans, Pim Doesburg, Rens Hermes, Riley Kolenel en Ryan Dijkhuis.

Voor de wedstrijden van de JO19-3, JO17-3, JO17-7, JO15-5, JO15-6, JO15-7, JO15-9 en JO15-10 worden de scheidsrechters nog bepaald.

Voor de wedstrijd van de JO15-3 staat vooralsnog géén KNVB scheidsrechter in sportlink. Doorgaans nooit een goed signaal als bij andere wedstrijden deze wel staat. Dit wordt extra in de gaten gehouden.

Opmerkingen:

Zo langzamerhand begint iedere zaterdag wel pijnlijk voelbaar te worden dat er late wedstrijden zijn. Dat zijn meestal wedstrijden die door een senior scheidsrechter moeten worden gefloten. Ik doe nogmaals een klemmend beroep op deze groep om even de tanden op elkaar te zetten. Het is vervelend, want niemand zit naar een speeltijd uit te kijken die voorbij gaat aan het traditionele eetmoment van 18.00 uur. Aarzel ook niet om bij het verschijnen van het schema (meestal anderhalf a twee weken week vóór de speeldag) even te kijken en een wedstrijd te adopteren.

Ook de afgelopen week hebben diverse afmeldingen geleid tot voor mij langer durende werkzaamheden.  Het is iets wat er bij hoort en waar ik ook geen moeite mee heb. Waar ik zo langzamerhand wel moeite mee heb is het gemak waarmee wordt afgemeld. Daar zijn doorgaans (ogenschijnlijk) goede redenen voor, maar het blijkt wel dat er bij sommigen niet echt een gevoel van clubspirit is. Ik heb het al eens eerder gemeld en ik blijf er ook mee doorgaan. Ook als een speler zich afmeld en door mij gevraagd wordt zelf voor vervanging te zorgen (is een afgesproken spelregel bij deze functie) dan loopt de betreffende speler vaak tegen een enorme muur aan waarbij zijn eigen teamgenoten erg weinig (zeg maar totaal geen) blijk geven van teamspirit. Dat moet anders. Ik ben aan het nadenken over een manier om deze spelregel meer een teamverantwoordelijk te geven. Ik kom daar beslist op terug.

Ik heb onlangs groen licht gekregen om een tweetal cursussen “pupillen scheidsrechter” te organiseren. Ik ga daar komende week met de KNVB over bellen hoe dat in zijn werk gaat, want dat is nog betrekkelijk onbekend terrein voor mij. Het is in principe gericht op de spelersgroepen van de JO15-2 en de JO15-3. Omdat ik per cursus 18 deelnemers kwijt kan is het mogelijk voor spelers van de O17 (voor wie dat wil en nog geen diploma heeft) om hierin mee te liften. Ik ga komende week hiervoor nog een mailbericht uitzetten naar alle spelers van de O17 teams. Maar mocht je heel toevallig dit bericht lezen en nu al willen reageren, stuur me een app en ik zet je op de lijst. Vraag is alleen in hoeverre we deze cursus nog dit seizoen kwijt kunnen. Ik hou jullie op de hoogte.

Met vriendelijke groet,

Ronald Rost van Tonningen; coördinator scheidsrechters

mobiel: 06 5316 7386

mail: ronald.rvt@kpnmail.nl

sponsorsponsorsponsorsponsorsponsorsponsorsponsorsponsorsponsorsponsor
Inloggen — Website door Ivaldi.nl