TOGB gaat team inschrijven in zaterdag vierde klasse

Team

,

Auteur

Paul van der Burg

Geplaatst op

6 mei 2018

Aantal keer gelezen

453

De afgelopen jaren was er al zaterdagvoetbal mogelijk bij TOGB. Dat was puur recreatief. Ook dit jaar zullen er weer enkele recreatieve teams ingeschreven staan in de zaterdagcompetitie, maar nu is er ook voor gekozen om, met inachtneming van randvoorwaarden, een prestatief team in te schrijven. Het bestuur neemt dan ook de aanbeveling om nu al een team in te schrijven, over van de commissie die het zaterdag en zondagvoetbal binnen TOGB onderzoekt. Deze commissie is enige weken geleden aan de slag gegaan en tijdens de ledenvergadering hebben we u al mogen informeren over hun opdracht.

De redenen om nu al een team in te schrijven? Die leggen we graag uit.

De jeugdafdeling van TOGB is door het nieuwe jeugdbeleid afgelopen tien jaar kwalitatief enorm gegroeid en speelt op hoog divisie niveau.  Hierdoor spelen nu de eerste talenten reeds in het eerste en tweede op Zondag.  De aantallen waarmee de jeugd de komende jaren zal instromen bij de senioren zal toenemen. Dat gebeurt komend seizoen al. Maar ook het seizoen erna is doorstroming te verwachten. De keerzijde hiervan is dat er simpelweg niet genoeg plek is in het eerste en tweede elftal op zondag. Onder deze jongeren die eraan komen, zitten spelers die al hun hele jeugd op selectie niveau hebben gespeeld. En in de zondagselectie zitten nu ook spelers die de komende periode gaan afbouwen, op reis gaan of vanwege werk graag op zaterdag willen voetballen. Door nu een team in te schrijven voor de zaterdag competitie, kunnen we aanstormende jeugd en huidige zondag selectiespelers zo goed als mogelijk behouden. Zondag 1 is en blijft daarbij het vlaggenschip van onze vereniging. Zondag 2 zal vooral het team van de toekomst zijn en Zaterdag 1 wordt dan een uitermate sterk team met een mix van ervaring en jeugd.

De commissie die alle voordelen en nadelen van zaterdag en zondagvoetbal op een rij aan het zetten is, gaat natuurlijk gewoon door om het advies volledig te kunnen presenteren. En zodra de Technische Commissie en de Commissie Zaterdag / Zondag de volgende stappen hebben geïnventariseerd, zullen wij u natuurlijk weer verder informeren.

Bestuur afdeling Voetbal

sponsorsponsorsponsorsponsorsponsorsponsorsponsorsponsorsponsorsponsor
Inloggen — Website door Ivaldi.nl