Elke laatste donderdag van de maand: podotherapie spreekuur !

Team

, ,

Auteur

Paul van der Burg

Geplaatst op

28 augustus 2018

Aantal keer gelezen

79

Elke laatste donderdag van de maand zal ik een (sport)spreekuur houden voor podotherapie tussen 18:30 en 19:30 in het krachthonk.  Als er voor 19:00 niemand meer is zal ik eerder naar huis gaan of u moet van te voren even aangeven dat u later komt. Alle (jeugd)spelers van TOGB voetbal, handbal en tennis zijn hierbij welkom. Het eerste spreekuur is op donderdag 30 augustus. Aan deze bezoeken zijn geen kosten verbonden.

Mocht er daarna nader onderzoek of therapieën plaatsvinden, dan zullen hier wel kosten aan verbonden zijn. Die kosten worden van te voren besproken en worden vaak grotendeels vergoed vanuit de aanvullende verzekering.

Indien u of uw kinderen klachten hebben aan de voeten, enkels, onderbenen, knieën, heupen en of rug, dan is het zeker zinvol de laatste donderdag van de maand even bij mij langs te komen. Als podotherapeut kijk ik vooral naar stands afwijkingen, mobiliteit, stabiliteit van de onderste extremiteit en de (voetbal)schoenen, dit in relatie met klachten. Ik kan de klachten snel beoordelen en hier een passend advies over uitbrengen. Op deze manier kunnen de klachten mogelijk snel worden opgelost. Vroegtijdige beoordeling en mogelijke behandelingen kunnen erger voorkomen. Mijn therapieën kunnen bestaan uit, podotherapeutische zolen ter correctie van de afwijkende standen en ter stabilisatie tijdens het gaan, oefentherapie, taping, manuele therapie / mobiliseren van de voet en kleine schoenaanpassingen.

Hieronder een aantal klachten die ik veel zie in mijn dagelijkse praktijk. De meeste klachten ontstaan door een verstoring in de belasting en belastbaarheid. De verstoringen bij kinderen zijn vaak een combinatie een snelle groei, hogere belastingen, afwijkende voet/knie/heupstanden, verminderde mobiliteit en stabiliteit.

  • M. Sever > pijn aan de hiel(en), komt veel voor bij sportende kinderen tussen de 7-14 jaar met de piek tussen de 8-11 jaar.
  • Pijn aan de binnenkant van de voet/enkel > Komt veel voor bij kinderen tussen de 4-12 jaar, ook op oudere leeftijd komt dit regelmatig voor
  • Pijn aan de onderzijde van de voet •Pijn aan de achillespezen/kuiten
  • Pijn net onder de knie
  • Pijn ter hoogte van de knieschijf

 

Mochten jullie vragen hebben dan ben ik bereikbaar op 06-41107779 of via info@podotherapiedocter.nl. Voor een kennismaking kan je de laatste donderdag van maand altijd langs lopen.

 

Paul Docter

 

 

sponsorsponsorsponsorsponsorsponsorsponsorsponsorsponsorsponsorsponsor
Inloggen — Website door Ivaldi.nl