Zoetermeer troeft TOGB zaterdag af

Team

Auteur

Ron Fruining

Geplaatst op

7 oktober 2018

Aantal keer gelezen

214

Fc Zoetermeer 1 (za) – TOGB 1 (za) 3-2 (2-1)

De 3e ronde van de competitie stond wederom voor de mannen van trainer coach Van Oosten een uitbeurt gepland. Tegenstander Zoetermeer is het “oude” prestatief team dat vorig seizoen nog actief was als zondag team. De troef van dit team is aanvoerder en ex prof Ali Boussabon.

Zoetermeer begon fel, veel feller dan TOGB, aan de wedstrijd. Het was van plan in het begin het verschil te maken. Al snel werd duidelijk dat TOGB moeite had met deze spelinstelling. Scheidsrechter Knuppe wilde beide teams kort houden, maar liet waar het kon het spel doorgaan.

Na een overtreding van Remmelszwaan in de 7e minuut was het aanvoerder Boussabon die de gasten aan de 1-0 hielp. De toegekende vrije trap schoot de routinier subliem binnen. Je zou verwachten dat TOGB een tandje bij zou schakelen, na de vroege achterstand, maar dit was niet zo. TOGB kon geen vuist maken en Zoetermeer hield aan de hand van aanvoerder Boussabon de druk op de TOGB verdediging en zo het initiatief in de wedstrijd. In de 11e minuut was na een slim uitgelokte vrije trap door de gastheren Boussabon voor de tweede keer trefzeker en stond de 2-0 op het scorebord.

Eindelijk leek TOGB wakker. Boussabon werd door het middenveld van TOGB, soms met een nuttige overtreding, onschadelijk gemaakt waardoor de aanvalslinie van TOGB, waar Van der Sman in de punt stond, De Keizer op links en Spanjaart op rechts, eindelijk ingeschakeld werd. De eerste waarschuwing van TOGB aan het adres van Fc Zoetermeer  was een schot uit tweede lijn van Ammerlaan. De bal verdween over het doel. Daarna was het De Keizer die op links zijn man uitspeelde en de bal voor kon zetten. Van der Sman kon niet direct iets met de voorzet, maar Lems zag op rechts kans de zestien binnen te dribbelen. In duel met twee verdedigers werd Lems ten val gebracht. Scheidsrechter Knuppe aarzelde niet en bestrafte de overtreding met een strafschop. Aanvoerder Lems benutte de strafschop koel, en TOGB had aansluiting, 2-1. TOGB werd kort na de aansluittreffer weer gevaarlijk. Van der Sman werd diep gestuurd door Borsboom, speelde zijn directe tegenstander handig uit en ging op weg richting het doel. De inzet van Van der Sman ging via de doelman op de paal. Inmiddels was Remmelszwaan noodgedwongen vervangen door Twaalfhoven. In duel bleef het onderbeen van Remmelszwaan vaststaan en moest de verdediger met knieklachten de rest van de wedstrijd vanaf de bank toekijken. Voor rust veranderde er niets meer aan de stand. TOGB drong wel aan maar concrete doelpogingen leverde dit niet op en zo ging TOGB met een 2-1 achterstand naar de kleedkamer.

Trainer Van Oosten probeerde tijdens de rust bij het team tussen de oren te krijgen dat de instelling op winnen moet staan. Een te slappe instelling was de basis voor de achterstand halverwege.

Na de hervatting stroopte TOGB de mouwen op en ging opzoek naar de 2-2. De eerste 10 minuten waren voor TOGB. Het team kwam niet verder dan een aantal gecreëerde mogelijkheden zonder het Zoetermeer echt lastig te maken. In de 55ste minuut vergrote Zoetermeer de marge weer naar 2. Na een prachtige combinatie voetbalde de geel hemden zich onder de druk van TOGB uit. Aanvaller El Zeryouh bracht vervolgens de thuisploeg op 3-1 door de prima gegeven voorzet tot doelpunt te promoveren.

Waar TOGB de 2-2 verdiende werd het dus niet beloond. De formatie gaf niet op en kreeg loon naar werken voor de inzet in de 61ste minuut. Stift, speelde ook vandaag weer een prima pot, stuurde Van der Sman weg, die vervolgens de 3-2 kon binnen werken. Met nog een half uur te gaan liet Zoetermeer zich de overwinning echter niet meer afnemen.

De gastheren incasseerde in het relatief sportieve duel 8 gele en 3 rode kaarten van leidsman Knuppe. De rode kaarten, vielen in de slotfase waardoor TOGB niet kon profiteren van de overtal situatie.

Na afloop was Van Oosten duidelijk over de nederlaag. We waren niet slim genoeg. Mijn team begon te slap en af en toe zijn ze gewoon te lief. Voetbalgogme brengt Zoetermeer vandaag de overwinning. Mijn team moet nog leren dat wanneer je wellicht minder kwaliteit hebt dan je tegenstander je heel hard moet werken om de wedstrijd te kunnen winnen. Volgende week een nieuwe ronde, waarbij het Haagse Laakkwartier naar het Hoge Land komt. Dit team heeft nog niet verloren en is met 9 uit 3 mede koploper. Deze wedstrijd zal laten zien waar TOGB zaterdag echt staat. Belangrijk zal zijn of Van Oosten over voldoende kwaliteit kan beschikken. Twaalfhoven en Remmelszwaan vielen beide uit met een blessure en Ruigrok zit al geruime tijd op de blessurebank. Daarnaast zijn er drie man op wereldreis en zijn er wekelijks een of twee man afwezig vanwege verschillende verplichtingen. Puzzelen dus voor de oefenmeester uit Dordt om de eerste competitie winst te kunnen realiseren.

Fotorapportage Fc Zoetermeer – TOGB

sponsorsponsorsponsorsponsorsponsorsponsorsponsorsponsorsponsorsponsor
Inloggen — Website door Ivaldi.nl