TOGB zondag troeft koploper af

Team

Auteur

John van den Baard

Geplaatst op

5 november 2018

Aantal keer gelezen

320

TOGB heeft de uitwedstrijd tegen de ongeslagen koploper RKDEO met 0-2 weten te winnen. Hierdoor heeft de ploeg nog 2 punten achterstand op RKDEO met nog een inhaalwedstrijd tegoed en is nog volop in de race voor de 1e periode die over 8 wedstrijden gaat. Dus op zondag 18 november is de laatste wedstrijd in deze periode die tussen RKDEO 7-18, TOGB 6-16 en VVij  gaat 6-13.

TOGB begon heel sterk aan de wedstrijd en troefde RKDEO op alle fronten af en kreeg al gauw een grote mogelijkheid via Ian Bakker maar zijn inzet ging via een speler net naast. In de 6e minuut glipte Glenn den Uijl weer langs zijn directe tegenstander en uit zijn prachtige voorzet kopte Ian op grootse wijze raak 0-1. RKDEO was nauwelijks van de schrik bekomen toen Ian de bal van links voorzette op Rob Gerritsma die de 0-2 binnenkopte. TOGB hield RKDEO heel goed in bedwang en het sterke centrum Jordan Weegman en Gabri Urbanus gaf de spits en topscorer van RKDEO geen enkele kans . Wel speelde ze wat meer op de helft van TOGB maar ze konden nauwelijks gevaar stichten. Verder dan een gevaarlijke corner in de 36e minuut waar doelman Jesper Stijnman de bal wegtikte kwamen ze niet. Vlak hierna was het Rob die Ian alleen voor de keeper zette maar zijn inzet werd gekeerd. Nog voor de rust was er een voorzet van de opgekomen back Younes Assaih op Ian die hem binnentikte. Maar deze goal werd afgekeurd omdat het buitenspel geweest zou zijn waar menigeen twijfels bij had.

Ook in de 2e helft begon TOGB voortvarend en kreeg al gauw een mogelijkheid via Glenn maar zijn inzet keerde de keeper. In de 52e minuut was er een briljante actie van Ian langs 3 tegenstanders om de bal terug te leggen op Glenn maar zijn inzet eindigde op de paal. RKDEO zorgde hierna voor het eerste gevaar met een lobje over de keeper maar hij raakte de bal niet goed zodat Jesper zich omdraaide en de bal makkelijk kon pakken. Halverwege de 2e helft gaf Martin La Cruz de bal prachtig mee op de opgekomen back Damian Vaudo die de bal voorgaf maar de inzet van Ian ging net naast de goal. RKDEO kreeg in de 72e minuut een kansje uit een voorzet van rechts maar de kopbal van de spits ging net naast. Hierna speelde TOGB de wedstrijd rustig uit en kwam het nooit echt in de problemen en boekte een dik verdiende overwinning.

Mannen een fantastische prestatie vandaag met een basisteam waarvan de leeftijd gemiddeld 21 jaar was. De supporters genieten echt van het mooie voetbal getuige de vele  mensen die ervan onze kant komen kijken. Zelfs mensen die anders nooit bij uitwedstrijden zijn en tegen me zeggen dit hebben we jaren niet gezien en zondag zijn we er weer. A.s. zondag spelen we om 14.00 uur thuis de inhaalwedstrijd tegen nummer 3 VVIJ uit IJsselstein.

Bekijk het foto en filmverslag op Facebook 

 

sponsorsponsorsponsorsponsorsponsorsponsorsponsorsponsorsponsorsponsor
Inloggen — Website door Ivaldi.nl