Cursus Pupillen scheidsrechter KNVB. ’t giet oan

Auteur

Ronald Rost van Tonningen

Geplaatst op

28 november 2018

Aantal keer gelezen

143

Het heeft even moeten duren, maar binnenkort starten de spelers van de JO15-1 en de JO15-2 met hun cursus voor pupillen scheidsrechters KNVB. Daarmee is de weg ingeslagen om de selectieteams van de JO15 alsmede de beide JO16 teams op te (laten) leiden zodat zij in staat zijn om niet alleen de wedstrijden van de O8 t/m O10 te fluiten, maar ook O11 en O12.

De planning is als volgt:

JO15-1 op maandagavond 10 december 2018 en maandagavond 21 januari 2019 en de JO15-2 op maandagavond 17 december 2018 en maandagavond 4 februari 2019. De duur van deze avondsessies is van 18.30 – 21.30 uur en worden op onze eigen locatie gehouden. Het zijn dus 2 rondes die in tijd wat uit elkaar liggen. Het is de bedoeling dat deze spelers tussen beide rondes minimaal twee stage-wedstrijden fluiten om ervaring op te doen.

De KNVB heeft ook in het opleidingstraject een deel gedigitaliseerd. Zo krijgen de spelers de beschikking over een APP met als welluidende titel “Het nieuwe Fluiten”. Via de APP wordt gevraagd een aantal kennismakingsvragen te beantwoorden, maar ook om de vier dagen een aantal quizvragen. Deze vragen maken deel uit van het te behalen certificaat, dus zullen wel beantwoord moeten worden.

De docente van beide cursussen is Lizzy van der Helm. Zij is FIFA scheidsrechter en fluit o.a. Champions League voor de vrouwen.

De planning:

JO15-3; cursus is aangevraagd;

JO16-1 en JO16-2 krijgen van mij eerdaags een overzicht van de bij mij bekende contactgegevens (doorgaans o.b.v. registratie in sportlink club). Mijn vraag zal zijn deze te verifiëren, omdat met name het emailadres hetzelfde moet zijn als waarmee de speler is geregistreerd in voetbal.nl / wedstrijd app. Maar ook hun eigen mobiele nummer is nodig. Veel van deze gegevens staan nog op naam van ouders in sportlink. Als de gegevens zijn geverifieerd, dan pas wordt de cursus voor beide ploegen aangevraagd. Anders blijven we wijziging op wijziging versturen naar de KNVB.

Inmiddels is ook een vraag uitgezet naar de leiders van de JO15-4 t/m JO15-9 met vraag of er in hun team ook spelers zijn die deze opleiding willen volgen. Voor een deel zullen spelers kunnen meeliften met de JO15-3 en JO16 teams, aangezien ik in iedere cursus 18 deelnemers kwijt kan. Maar is het aanbod groter dan de plaatsingsmogelijkheden, dan kan ook een “verzamel-groep” worden gemaakt. Van de JO15-8 zijn inmiddels 4 spelersnamen bekend en deze zullen naar verwachting met de cursus van de JO15-3 meeliften.

Tot zover. Ik wens de spelers van de JO15-1 en JO15-2 nu al erg veel succes toe, maar vooral ook veel plezier. Want dat laatste is minstens net zo belangrijk.

Met vriendelijke groet,

Ronald Rost van Tonningen; Loket scheidsrechters TOGB

mobiel: 06 5316 7386 of

mail: ronald.rvt@kpnmail.nl

 

 

sponsorsponsorsponsorsponsorsponsorsponsorsponsorsponsorsponsorsponsor
Inloggen — Website door Ivaldi.nl