Trainingskamp TOGB (zo) 1 dag 2

Team

Auteur

Ron Fruining

Geplaatst op

11 januari 2019

Aantal keer gelezen

174

Trainingskamp TOGB (zo) 1 dag 2

Tekst: Marnix Nick en Glenn van der Burg
Fotografie: Arjan Janssen.

Donderdag, weer een nieuwe dag in Spanje. In de ochtend, nadat iedereen was bijgekomen van het stappen, gingen we met zijn allen vroeg aan het ontbijt. Het ontbijt was weer erg breed en goed om vol met energie de dag te beginnen. Vooral met de mooie zonsopgang aan de kust. Het hotel ligt op een steenworp afstand van de kust en omringd door de bergen.

Omringd door de schitterende bergen begonnen we onze training, waarbij we ook moesten werken aan onze conditie, wat voor de één zwaarder viel dan voor de ander. Na een aantal kopoefeningen was iedereen scherp om aan de pass- en trapoefeningen te beginnen. De training werd afgesloten met een partijtje.

Aansluitend na de training zijn een aantal jongens nog het krachthonk in gedoken, wat gelegen is in het hotel. Andere jongens zijn de stad in gegaan en hebben daar genoten van het prachtige Torremolinos met 19 graden, aldus prachtig weer.

Na het heerlijke diner in het hotel, sloten we de avond af met het traditionele klaverjastoernooi onder leiding van John van de Baard. Zo bleek dat voornamelijk de trainer niet goed tegen zijn verlies kon.
Sommige mensen zijn dus blijkbaar gevoeliger voor statusverlies dan anderen. Uit onderzoek in apenkolonies blijkt dat het machtige alfamannetje – die min of meer zeker is van zijn positie – doorgaans een heel lage cortisolspiegel heeft (een graadmeter voor stress). Datzelfde geldt voor de apen die helemaal onderaan de ladder bungelen. Het zijn de middenmoters die de grootste stressrespons hebben. Zij hebben iets te winnen of te verliezen. Een mooie karaktereigenschap om de tweede seizoenshelft onder leiding van Ronald succesvol af te ronden. Alomvattend, een geslaagde dag op het trainingskamp in Spanje.

Liefs,
Marnix, Nick en Burg

sponsorsponsorsponsorsponsorsponsorsponsorsponsorsponsorsponsorsponsor
Inloggen — Website door Ivaldi.nl