TOGB zondag 1 laat publiek genieten

Team

Auteur

John van den Baard

Geplaatst op

11 maart 2019

Aantal keer gelezen

298

TOGB heeft voorafgaand aan de thuiswedstrijd tegen Meeuwenplaat op gepaste wijze een minuut stilte in acht genomen ter nagedachtenis aan technisch jeugdcoördinator onderbouw Jan van der Laan die zaterdag na een ziekbed op 60 jarige leeftijd is overleden.

TOGB wist de wedstrijd met 6-1 te winnen en omdat nummer 2 SVV met 3-2 verloor van RKDEO is de voorsprong op deze 2 ploegen nu 13 punten maar die hebben beide nog een inhaalwedstrijd te goed zodat het 10 punten kunnen worden. Door het slechte weer waren er vandaag maar een goede 250 man op de wedstrijd afgekomen.

Het was voor beide teams heel moeilijk voetballen door de stormachtige wind die over het veld stond. TOGB had wel het meeste balbezit maar het was Meeuwenplaat die in de 12e minuut de score opende. Vanuit de omschakeling kwam de bal aan de linkerkant en uit de voorzet kopte Yoeri Rombouts de 0-1 binnen. Na de nederlaag van vorige week was dit weer een tik voor de jonge ploeg van trainer Ronald Ermes. TOGB probeerde de opgelopen achterstand snel goed te maken maar schoten van Vince Luyken en Gabri Urbanus werden door de keeper gekeerd. In de 35e minuut was er een vloeiende aanval over links die begon bij Younes Assaih die Ian Bakker diep stuurde en uit diens voorzet werd de bal net gemist door Rob Gerritsma.

TOGB ging in de 2e helft vanaf de aftrap op zoek naar de gelijkmaker en moest op passen voor de counters van Meeuwenplaat die gevaarlijk waren en doelman Jesper Stijnman moest direct al een inzet pareren. In de 54e minuut kreeg TOGB op 25 meter van de goal een vrije trap die op schitterende wijze en snoeihard in de uiterste hoek werd geschoten 1-1. Een paar minuten later was er een voorzet van de rechterkant van Glenn den Uijl die werd weggewerkt door de verdediging van Meeuwenplaat precies voor de voeten van Damiano Vaudo die de bal met veel venijn in de uiterste hoek schoot 2-1. En toen volgde er een grote ontlading van de spelers en supporters. De combinaties die volgde elkaar heel snel op en het was hierna wachten op meer goals. In de 62e minuut was het Merick Heintjes die Ian aan speelde die in een vloeiende beweging Martin La Cruz vond die de 3-1 maakte. Meeuwenplaat werd in deze periode compleet overlopen en kon niets anders als overtredingen maken. Uit zo een vrije trap in de 68e minuut van links draaide Younes de bal voor de goal en viel via een verdediger binnen 4-1. Vlak hierna werd Ian in de diepte aangespeeld en onderuit gehaald in het strafschopgebied waarna de penalty benutte 5-1. Hierna kwamen er nog meer kansen voor de ploeg maar uiteindelijk was het Koen van de Broek die op prachtige wijze vlak voor tijd de 6-1 maakte.

Het publiek heeft zeker in de 2e helft weer genoten van het swingende spel van de ploeg en komt zeker volgende keer weer kijken. Na de nederlaag van vorige week en de vroege achterstand hebben jullie vandaag weer karakter getoond. Nog 8 wedstrijden te gaan met a.s. zondag de uitwedstrijd tegen VVIJ om 14.00 in IJsselstein op het programma. Ondanks dat het een aardig eindje rijden is rekenen we weer op veel TOGB supporters die de ploeg komen aanmoedigen.

sponsorsponsorsponsorsponsorsponsorsponsorsponsorsponsorsponsorsponsor
Inloggen — Website door Ivaldi.nl