Jan van der Laan overleden

Team

Auteur

Jeroen van der Valk

Geplaatst op

12 maart 2019

Aantal keer gelezen

1299

Afgelopen weekend is tot ons grote verdriet Jan van der Laan, technisch jeugdcoördinator van de onderbouw, overleden.

Hoewel Jan nog maar een paar jaar actief was bij TOGB, heeft hij in die tijd veel bereikt; als trainer en het afgelopen jaar als technisch jeugdcoördinator. Met Jan zijn we een nieuwe weg ingeslagen in de jeugdopleiding. Als technisch jeugdcoördinator onderbouw heeft hij zich onder andere ingezet voor een betere aansluiting tussen selectie en breedtesport, meer structuur en kwaliteit in de trainingsopbouw en aandacht voor normen en waarden. Hij deed dit op de hem kenmerkende wijze: door onvermoeibaar voorop te gaan en moeilijke gesprekken niet uit de weg te gaan.

‘Voetbaldier’

Jan was een echt ‘voetbaldier’. Na zijn loopbaan als speler was hij in de loop der jaren actief in verschillende functies bij verschillende clubs, o.a. in de jeugdopleiding van Sparta. Na al die jaren was zijn passie voor het voetbal en voor het opleiden van jeugd onverminderd. Tot het laatst was hij hier mee bezig en dat kenmerkt hem: altijd je verantwoordelijkheid nemen en op een krachtige manier leiding geven maar wel met een luisterend oor en aandacht voor de mensen om hem heen.

Herinnering

We zullen Jan missen, maar vooral herinneren om wie hij was en wat hij voor TOGB gedaan heeft. We waren daarbij onder de indruk van de manier waarop hij zijn ziekte droeg. Ondanks zijn ziekte was hij tot het laatst, wanneer het maar even kon, op de club om zijn steentje bij te dragen.

We wensen zijn vrouw Astrid en de rest van zijn familie heel veel sterkte toe bij dit enorme verlies.

Namens het bestuur van TOGB afdeling voetbal
Jeroen van der Valk

Donderdagavond, zaterdag en maandagavond wordt er in de kantine een condoleanceplek ingericht waar iedereen die Jan gekend heeft zijn of haar herinnering op papier kan zetten. Na maandag bundelen we ze en geven we ze aan de familie van Jan. We nodigen ook kinderen van harte uit om daarvoor een tekening of een kort verhaaltje te maken.

sponsorsponsorsponsorsponsorsponsorsponsorsponsorsponsorsponsorsponsor
Inloggen — Website door Ivaldi.nl