TOGB overtuigend kampioen

Auteur

John van den Baard

Geplaatst op

15 april 2019

Aantal keer gelezen

579

TOGB heeft de thuiswedstrijd tegen Excelsior ’20 met 5-1 gewonnen en is hierdoor de terechte kampioen geworden. Op deze kampioenswedstrijd waren maar liefst 1300 mensen afgekomen die hebben genoten van een bij vlagen flitsend TOGB. Want zoals gebruikelijk bij zo een wedstrijd was het niet echt goed maar misschien waren dat wel de zenuwen bij deze nog jonge groep.

TOGB nam vanaf de aftrap het heft in handen en in de 7e minuut was er een prachtige pass van Martin La Cruz op Merick Heintjes werd door de laatste schitterend afgemaakt 1-0. Ook hierna kwamen er voldoende kansen om de voorsprong uit te breiden wat in de 17e minuut ook gebeurde toen Ian Bakker met een pass Martin vond die zijn inzet gekeerd zag maar in de rebound alsnog 2-0 maakte. De ploeg was in deze fase heer en meester en gaf nauwelijks wat weg waardoor doelman Jesper Stijnman een rustige middag had. In de 38e minuut was er een grote mogelijkheid voor nestor Glenn den Uijl maar zijn schot ging rakelings over de goal.

Ook in de 2e helft waren er direct na rust grote mogelijkheden om de voorsprong uit te breiden maar de inzet van Damiano Vaudo was te slap en uit een voorzet van Ian schoof Merick de bal langs de verkeerde kant van de paal. In de 57e minuut kwam dan toch de lang verwachte 3-0 toen een inzet van Merick op de paal belande tikte Ian de bal binnen. Excelsior ’20 kreeg in de 66e minuut ook een mogelijkheid maar de inzet belande in het zijnet. Even later werd een slordigheid in de verdediging wel afgestraft 3-1. Even later gaf invaller Rob Gerritsma een prima voorzet op Ian die hier wel raad mee wist en de 4-1 maakte. Een klein smetje op deze vrolijke dag was de 2e gele kaart voor Martin. In de slotminuut wist Ian zijn hattrick te bekronen door fraai de 5-1 te maken.

Boys en begeleiding nogmaals gefeliciteerd met deze fantastische prestatie namens alle supporters en ook de laatste 4 wedstrijden moeten we nog even laten zien wie dit seizoen de beste was in de 2e klasse D. Vincent Luyken de aanvoerder van dit team wil namens deze spelersgroep en begeleiding jullie nogmaals bedanken voor de vele steun dit seizoen. Zijn vader en moeder ontbraken op dit mooie feest dat duurde tot in de late uurtjes maar hebben ongetwijfeld hiervan veel mee gekregen. Het was een gezellig en groot feest waar we 10 jaar op hebben moeten wachten en met volle teugen hebben van genoten. Bij deze wil ik iedereen bedanken die dit mogelijk hebben gemaakt.

 

 

sponsorsponsorsponsorsponsorsponsorsponsorsponsorsponsorsponsorsponsor
Inloggen — Website door Ivaldi.nl