Afgelastingen

Afgelastingen

Als er afgelastingen zijn dan vind je hierover informatie op deze site op:
1. de homepage van de afdeling voetbal en
2. het wedstrijdprogramma

Informatie over afgelastingen vind je ook op:

Teletekst pagina 603 van Nederland 1,2 en 3 (als alle wedstrijden binnen West II van de KNVB zijn afgelast.

Wat doe je bij afgelasting van jouw wedstrijd?

Door slechte weersomstandigheden komt het voor dat wedstrijden worden afgelast, omdat de velden zijn afgekeurd. Bij de afgelastingen kunnen zich twee situaties voordoen:
A. Alle wedstrijden binnen district West II van de KNVB zijn afgelast;
B. Individuele wedstrijden binnen district West II van de KNVB zijn afgelast.

A. Alle wedstrijden zijn afgelast

Als het weer zo slecht is dat er op het overgrote deel van de velden niet gespeeld kan worden dan gelast de KNVB centraal alle wedstrijden binnen district West II af. Dit gebeurt meestal al op vrijdag, maar soms ook pas op zaterdagochtend. Hoe kom je dit te weten?

1. Vrijdag na 18.00 uur of op zaterdagochtend kun je dit zien op pagina 603 van Teletekst (via Nederland 1, 2 en 3). TOGB speelt in het district West II van de KNVB. De KNVB heeft de competitie ingedeeld in een A categorie (hoger spelende teams) en een B categorie (lager spelende teams). In de A categorie vallen alle A-, B- en C-junioren teams t/m de 1e klasse en de D-pupillen teams in de top- en hoofdklasse. Bij TOGB spelen de A1, B1, C1 en D1 in categorie A. De overige jeugdteams spelen lager dan bovengenoemde indeling en vallen dus in categorie B.

Let op: bij bekervoetbal geldt een andere indeling. Meer informatie hierover `staat onderaan deze pagina.

Teletekst pagina 603 Heeft de onderstaande indeling:

ZATERDAG Cat. A Cat. B
Landelijk
Noord
Oost
West I
West II X X
Zuid I
Zuid II

Een X bij West II onder Categorie A of Categorie B betekent dat de jeugdwedstrijden in deze categorie zijn afgelast.

2. Zo spoedig mogelijk nadat op pagina 603 van Teletekst is gemeld dat alle jeugdwedstrijden in district West II zijn afgelast zal dit ook op de website van TOGB: www.togb.nl worden vermeld.

Indien categorie A en categorie B van district West II beide zijn afgelast, dan spelen al onze jeugdteams geen competitiewedstrijden.

Schaduwprogramma bij algehele afkeuring

Tijd Kunstgras nieuw Kunstgras oud
8.45 uur JO9-1 + JO9-2 JO9-3 + JO9-4
10.00 uur JO11-3 + JO11-4 JO11-1 + JO11-2
11.30 uur JO13-2 JO15-2
13.00 uur JO13-1 JO15-1
15.00 uur AJO19-1 JO17-1

B. Individuele wedstrijden zijn afgelast

Soms is het weer zodanig dat op sommige velden wel en op andere velden niet gespeeld kan worden. Dan worden de velden op zaterdagochtend gekeurd door een consul. Soms slaat het weer in de loop van de dag om en dan kan het betekenen dat de consul pas in de loop van de dag een veld afkeurt. De consul bepaalt, namens de gemeente, die eigenaar is van de velden, uiteindelijk of er wel of niet gespeeld kan worden op een veld. De weekdienst hoort van de consul of de velden bij TOGB afgekeurd zijn. En de weekdienst belt de verenigingen waar wij heen gaan voor uitwedstrijden op om te vragen of de velden bij die vereniging zijn afgekeurd.
Hoe kom je te weten of jouw wedstrijd is afgelast?

1. Zo spoedig mogelijk nadat bekend is dat een jeugdwedstrijd van TOGB afgelast is zal dit op de website van TOGB: www.TOGB.nl worden vermeld.

2. Ook kun je op zaterdagmorgen na 8.00 uur de weekdienst in het clubhuis bellen (tel. 010 – 5112006) Na 08.00 uur weet de weekdienst in ieder geval of de wedstrijden thuis wel of niet doorgaan. Ook probeert de weekdienst zo snel mogelijk informatie te krijgen van andere verenigingen om te weten of de uitwedstrijden wel of niet doorgaan.

C. Bekervoetbal

Bekerwedstrijden veldvoetbal behoren tot categorie A.

Wedstrijden die in het kader van de KNVB Beker worden gespeeld vallen allen onder de categorie A, ongeacht leeftijdsgroep of niveau. Reden hiervoor is dat de voortgang van de bekercompetitie beter gewaarborgd kan worden.

Indien er bij een incidentele afgelasting gekozen moet worden tussen een competitiewedstrijd van de categorie B en een bekerwedstrijd, dan dient de bekerwedstrijd gespeeld te worden. Met andere woorden, bekervoetbal heeft voorrang op wedstrijden uit categorie B.

sponsorsponsorsponsorsponsorsponsorsponsorsponsorsponsorsponsorsponsor
Inloggen — Website door Ivaldi.nl